W ramach tegorocznej edycji „Trzymaj formę” uczniowie szkoły podstawowej wraz z nauczycielami i rodzicami przygotowali zdrowe dania, desery i przekąski.
Podczas zajęć poznali przepisy i sposoby wykonania tych potraw, które następnie wspólnie zjedli.
Ponadto dowiedzieli się, dlaczego zdrowa i zbilansowana dieta jest tak ważna dla naszego organizmu.
W przygotowaniach wzięli udział:
Klasy 1 a i 8 b z paniami Moniką Ciok i Beatą Panasiuk z tej okazji przygotowały krótki wierszyk:
Zdrowe ciasteczka owsiane smaczne i udane, przez dzieci chętnie zjadane.
Ze zdrowych składników wykonane.
Miód, bakalie, płatki owsiane to połączenie doskonałe.
Klasa 8c z panią Iwoną Rybołowik wykonała ciasto marchewkowe.
Klasa 8 a z panią Małgorzatą Zaleską przygotowały sałatkę owocową.
Maja Jaszewska wraz z mamą przygotowała surówkę do obiadu.
Klasa 6a wraz z panią Iwoną Byczyk przygotowała koreczki z owoców oraz tosty z pełnoziarnistego chleba z domowym dżemem.